Olympische spelen 2018

Geplaatst op Geplaatst in Korea

Nu we in Zuid-Korea zijn gaan we ook naar de olympische winterspelen 2018 in PyongChang. De kaarten zijn duur maar een goedkopere gang naar een olympisch festijn gaan we niet meer meemaken. We kiezen voor de 10km schaatsen. Deze keer moet het ervan komen.
Sven gaat goud halen op deze afstand en daar willen we wel bijzijn.

 

De 10km wordt verreden op donderdag 15 februari. Dat is niet zo´n handige dag om met de auto te gaan. Vrijdag 16 februari is het Chinees nieuwjaar. Ook in Korea viert iedereen die dag  bij de familie  om de voorouder te eren. De dag ervoor, 15 februari, is de grote uittocht vanuit Seoul en staan de wegen vol, is de verwachting. Horrorverhalen over 9 uur in de auto zonder ook maar voorruit te komen schrikken ons niet af. We stappen s ´morgens om 10 uur in de auto en om half elf, net buiten Seoul, staan we vast…. Uiteindelijk doen we er 4 uur over om in het schaatscentrum van de olympische spelen, Gangneung, te komen. Dat is niet slecht als er twee en een half uur voor staat.

We lopen een paar uur rond tussen de fraai gevormde sporthallen. Een mengeling van uitbundig uitgedoste fans en onherkenbaar geklede aanhangers bevolkt het terrein. Eenmaal in de ovaal zitten we tussen de Koreanen met naast ons een Amerikaan. Het dak gaat eraf bij het derde paar. De Koreaan Seung-Hoon Lee tegen de Duitser Moritz Geisreiten. In groot contrast met de doodse stilte tijdens de zesde rit: Patric Beckert tegen Sven Kramer.

Mooie dag gehad. Alleen Sven had zijn dag niet. Op weg naar huis rijden we, met een licht katterig gevoel, even voor de plaats Wonju het jaar van de hond binnen.

2 gedachten over “Olympische spelen 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.