Seoraksan park

Geplaatst op 1 reactieGeplaatst in Korea

Schilderachtige vergezichten in de winter, een bloemenzee met eindeloze kleurschakeringen in de lente, fris kabbelende beekjes in de zomer:  een beschrijving van het nationaal park. Wij zijn er in de herfst. Het stormt en regent.

Mokpo

Geplaatst op 1 reactieGeplaatst in Korea

  Als ik op mijn werk vertel dat ik een paar dagen op vakantie ga naar Mokpo, kijkt iedereen mij aan met een blik van: “Wat is er in hemelsnaam in Mokpo te beleven”? ….. Dat is nog niet onaardig!!!!

Inwangsan Mountain

Geplaatst op 1 reactieGeplaatst in Korea

De berg “Inwangsan”, met een hoogte van ongeveer 338 meter, ligt min of meer in het midden van Seoul. Ten noorden van de Han rivier, onder het nationaal park “Bukhansan”. Over de berg lopen een aantal wandelpaden. Vanaf het metro station zijn wij  ergens begonnen de top te beklimmen.

Hahou & Gyeongju

Geplaatst op 1 reactieGeplaatst in Korea

Tweede kerstdag gaan we op weg naar Gyeongju, de hoofdstad van het Silla koninkrijk. Na een langzame start als stadstaat in de eerste eeuw voor Christus groeit het uit tot een koninkrijk dat heerste van de 7e eeuw tot de 9e eeuw over het schiereiland Korea.

Bundang

Geplaatst op 1 reactieGeplaatst in Korea

Bundang, waar we wonen, is een buurt in de stad Seongnam. Een voorstad in het gebied van de metropool Seoul, ten zuiden van de hoofdstad. Het is het eerste stedelijk gebied in Zuid-Korea ontworpen aan de tekentafels van planologen.

Bukhansan Nat. Park

Geplaatst op Een reactie plaatsenGeplaatst in Korea

 Vanaf ´Bundang´, waar we wonen, is het ongeveer 80 minuten met de tram naar ´Dobonsang station´. Een van de ingangen van het nationaal park ´Bukhansan´. Ten noorden van Seoul. Een prachtig gebied om bergwandelingen te maken. Dat doen dan ook veel Koreanen. Het staat in het ´Guinnes book of records´ als het park met het […]