Mokpo

Geplaatst op Geplaatst in Korea

 

Als ik op mijn werk vertel dat ik een paar dagen op vakantie ga naar Mokpo, kijkt iedereen mij aan met een blik van: “Wat is er in hemelsnaam in Mokpo te beleven”? ….. Dat is nog niet onaardig!!!!

Mokpo

Is een mooi vissers plaatsje in het zuidwesten van Korea. Aan de Gele zee omringt door eilanden. Beroemd om de vismarkt, visrestaurants en het maritiem museum. We arriveren vrij laat in de middag. Na het afzetten van onze bagage vertrekken we direct naar het Gatbawi gebied. De rotsen en de licht show “Dancing See Fountain” zijn niet te missen attracties. Aan de rand van de stad ligt ´Yudalsan Mountain´.  Nog geen 230 meter hoog maar een prachtig uitzicht over Mokpo en de omringende eilanden. Onderweg naar de top staat op ´Nojeokbong Peak`een standbeeld van admiraal Yi Sun-Shin. Hij verjoeg de Japanners na de Japanse invasie (1592 – 1598) door met poppen van stro zijn leger groter te laten lijken dan het in werkelijkheid was. Een wandeling door het beeldenpark brengt ons weer beneden waar we opzoek gaan naar een restaurant. Het is wel ´Chuseok´, een nationale feestdag in Korea. Veel restaurants zijn gesloten. MangoPlate brengt ons naar een traditioneel Koreaans visrestaurant. Bij binnenkomst zien we hoe de vis wordt klaargemaakt die zo´n twintig minuten later rauw bij ons op tafel staat.

Vanaf Mokpo is het ongeveer een uur rijden naar Wolchulsan National Park. Het kleinste natuur reservaat in Zuid Korea. De wandeling die we door het park maken kent behoorlijk steile stukken waar, op de juiste plaatsen, een aangebrachte trap uitkomst biedt. De oranje hangbrug komt mij, door de vele foto´s die ik er al van heb gezien, vertrouwd voor. Een stukje verder naar het oosten ligt de Daehan groene thee plantage. Omgeven door een woud van bijzondere bomen slingeren de heggen van groene thee door het beeldschone landschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.