Paleizen Seoul

Geplaatst op Geplaatst in Korea

Gyeongbokgung paleis werd in 1395 gebouwd aan het begin van Joseon Dynastie. Het lag  in het hart van Seoul dat toen Hanyang heette. Gyeongbuk paleis is het grootste van de 5 grote paleizen in Seoul.
We hebben er drie gezien en we gaan ze alle vijf bekijken. Wat opvalt is dat ze heel mooi harmoniëren met het landschap waarin ze zijn geplaatst.

Het Changdeok paleis werd in1404 gebouwd in opdracht van Taejong, koning in de Joseon Dynastie. Dit paleis behoord tot het UNESCO-wereld erfgoed. Het heeft een prachtige tuin (Huwon) die vroeger werd gebruikt door de prinsen (en prinsessen?) om te oefenen in het paardrijden, boogschieten en zwaardvechten. Toen wij bij het paleis aankwamen zwermden er een aantal meisjes rond in traditionele Koreaanse kleding. Hanbok is de naam voor deze kleding. Je kunt het op veel plaatsen huren maar veel Koreanen hebben het ook in bezit. De eerste gedachte die bij mij opkwam was: “Ah, ingehuurd door het toeristenbureau”. Maar dat is niet zo. Deze traditionele kleding wordt ook veel door jongeren gedragen. Een bezoek aan historische plaatsen wordt in Korea vaak gedaan in  traditionele kleding. Ze fotograferen elkaar dan uitbundig. Dat is ook een gebruik in Korea.

Deoksugung werd in1593 een paleis. Koning Seonjo, de veertiende koning van de Joseon dynastie,  werd gedwongen te verhuizen. De andere paleizen in Seoul waren door de Japanse invasie vernield. Op het terrein staan traditionele Koreaanse gebouwen en westerse gebouwen door elkaar heen. Je vindt er ook een permanente tentoonstelling van moderne Koreaanse kunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.